Een vernieuwde versie van het intranet

De ver­nieuw­de ver­sie van het in­tra­net van Vei­lig­heids­re­gio Zuid-Hol­land Zuid is li­ve! Sa­men met de­ze klant zijn wij be­zig ge­weest om een 2.0 ver­sie van hun Ca­pi­ca In­tra­net op te zet­ten. Zij ma­ken hier­bij ge­bruik van al­ler­lei nieu­we fea­tu­res en in­stel­lin­gen die de af­ge­lo­pen tijd door on­ze Ca­pi­ca­nen zijn ont­wik­keld. Het in­tra­net heeft hier­door een he­le nieu­we look & feel ge­kre­gen. Wat is er al­le­maal nieuw? Lees het in dit ar­ti­kel.

15-07-2021

Aan­pas­sin­gen in lay-out

De ban­ner mo­du­le brengt de look & feel van het in­tra­net naar een nieuw ni­veau. Het zorgt voor her­ken­baar­heid en maakt het in­tra­net le­ven­dig. Voor on­ze klant heb­ben we een sli­der van drie he­a­der­af­beel­din­gen toe­ge­voegd aan de start­pa­gi­na van het in­tra­net. Ook is er een he­a­der­af­beel­ding toe­ge­voegd aan el­ke mo­du­le.

De kleu­ren in het in­tra­net zijn op di­ver­se plek­ken aan­ge­past zo­dat ze nog be­ter aan­slui­ten op de huis­stijl van Vei­lig­heids­re­gio Zuid-Hol­land Zuid (VRZ­HZ). Daar­naast is het start­ven­ster van Nieuws ver­breed. Het start­ven­ster valt nu over twee ko­lom­men in plaats van één, zo­dat het meer op­valt.

In on­der­staan­de af­beel­ding zie je een voor­beeld van de ver­nieuw­de start­pa­gi­na met de ban­ner en de start­ven­sters Nieuws, Adres­boek en Agen­da:

Lap­top met in­tra­net SIZ 2.0.jpg

Nieu­we mo­du­les

We heb­ben de nieu­we ver­sie van de Fa­vo­rie­ten mo­du­le in­ge­richt voor VRZ­HZ. Met de­ze mo­du­le heb je al­le han­di­ge links in één over­zicht. De or­ga­ni­sa­tie kan hier fa­vo­rie­ten aan toe­voe­gen die voor ie­der­een han­dig zijn, maar je kunt ook per­soon­lij­ke fa­vo­rie­ten toe­voe­gen. De­ze zijn dan al­leen voor jou zicht­baar. De links wor­den weer­ge­ge­ven in een over­zich­te­lijk te­gel­me­nu, die je kunt on­der­ver­de­len in ca­te­go­rie­ën.

De nieu­we mo­du­le 'Ni­ce to know', of ook wel 'Per­so­neel­sme­de­de­lin­gen' ge­noemd, be­vat al­ler­lei nieuw­tjes en in­for­ma­tie van col­le­ga's. Nieu­we col­le­ga's kun­nen zich hier voor­stel­len, en me­de­wer­kers kun­nen bij­voor­beeld be­richt­jes de­len over ju­bi­le­ums of een in­te­res­san­te cur­sus die ze heb­ben ge­volgd.

De ver­nieuw­de uit­ge­brei­de zoek­func­tie zorgt er­voor dat men nog snel­ler en ef­fi­ci­ën­ter in het in­tra­net kan vin­den waar hij naar op zoek is. In de nieu­we zoek­func­tie kun je bij­voor­beeld fil­te­ren op be­paal­de mo­du­les, of een be­paal­de pe­ri­o­de se­lec­te­ren waar­in je wil zoe­ken.

De re­ac­tie van de klant over het tra­ject

"Ik heb al­tijd heel fijn kun­nen scha­ke­len met zo­wel Laird, Mar­lé­ne als Nan­da en kon ie­der mo­ment van de dag bel­len voor vra­gen of up­da­tes. Ik werd al­tijd goed ge­hol­pen en er werd van­uit Ca­pi­ca goed mee­ge­dacht. We wil­den SIZ 2.0 graag voor de zo­mer­va­kan­tie op­ge­le­verd heb­ben. In het ka­der van tijds­be­spa­ring heeft Mar­lé­ne me daar­om des­tijds ge­beld met de vraag of ze de eer­der af­ge­spro­ken 'schets­fa­se' mocht over­slaan, zo­dat er di­rect kon wor­den ge­start met het bou­wen van SIZ 2.0 op de ach­ter­grond. Ik heb hier­mee in­ge­stemd en ik ben blij dat Mar­lé­ne hier mee kwam. Het eind­re­sul­taat is op de­ze ma­nier snel­ler op­ge­le­verd en in mijn op­tiek ook vol­le­dig naar wens." al­dus Shaun Rou­bos, me­de­wer­ker com­mu­ni­ca­tie bij Vei­lig­heids­re­gio Zuid-Hol­land Zuid.

"Ik ben heel be­nieuwd naar fa­se 2 van SIZ 2.0. Daar­in gaan o.a. de nieuw­si­tems op de nieuws­over­zichts­pa­gi­na wor­den weer­ge­ge­ven als te­gels, zo­dat het over­zich­te­lij­ker oogt. Ik denk dat dit een he­le ver­be­te­ring zal zijn en kijk er ook erg naar uit!" ver­telt Shaun. "Ik heb al veel re­ac­ties ge­had ook van­uit de or­ga­ni­sa­tie. Ve­len vin­den het een he­le ver­be­ter­s­lag en zijn zeer te spre­ken over de nieu­we lay-out en al­ge­he­le uit­stra­ling."