We helpen dagelijks bedrijven met het succesvol opzetten van een sociaal intranet. Ook steeds meer (vrijwilligers)organisaties zetten deze stap. Waarom zij dat doen en welke voordelen het oplevert? Daar vertel ik je graag iets meer over.
Informeren en betrekken
Er zijn veel vrijwilligersvrijwilligers die zich op parttime of soms zelfs fulltime basis inzetten, bijvoorbeeld door enkele uren per week of maand beschikbaar te stellen. Deze inzet is van essentieel belang en vaak zelfs onmisbaar voor organisaties. Zeker bij organisaties die landelijk actief zijn, biedt het Sociaal intranetsociaal intranet een mogelijkheid om al deze vrijwilligers op een eenvoudige manier te bereiken en te voorzien van informatie. Het kan gaan om informatie die de vrijwilligers concreet nodig hebben bij hun werk, maar ook om aanvullende informatie. Van het bieden van online trainingen tot een uitnodiging voor een bijeenkomst. Goede communicatie versterkt de betrokkenheid.
Verbinding: onderdeel van een groter geheel
Vrijwilligers maken vaak onderdeel uit van een grote groep, zonder dat ze dit direct merken. Een sociaal intranetintranet brengt hen in verbinding met elkaar. Zo kunnen ze bijvoorbeeld ervaringen delen en op elkaar reageren. Het gaat verder dan verbinding met alleen de organisatie, ze worden op deze manier met elkaar verbonden. Als onderdeel van een groter geheel. Ook het samenwerkensamenwerken in projectteams is mogelijk.
Praktische voordelen
Is er behoefte aan extra inzet, bijvoorbeeld in de voorbereidingen voor een evenement, een oproep op het intranet kan uitkomst bieden en scheelt een hoop mailtjes en telefoontjes.
Een sociaal intranet binnen jouw organisatie?
Wil je eens sparren over de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan Contactcontact met me op.
Meer lezen?
- Vogelbescherming300 mensen actief op extranet Vogelbescherming Nederland
- DierenbeschermingSamenwerken via een flexibel intranet
- Er zijn geen reacties gevonden. Ben jij de eerste?